CLOVER LEAF

Zaterdag 26 april 1969 speelde Clover Leaf in ‘t Smurf

Aan het eind der zestiger jaren ontstond een formatie, die met regelmaat een top-40 notering wist te bereiken. Gestart als klavertje drie in 1968 speelden de ex- Sparks groepsleden Eugène den Hoed, Jack Verburgt en drummer Roy Stubbs aanvankelijk als poptrio het repertoire van Jimi Hendrix en Cream.

In de loop van 1968 smolt de groep tijdelijk samen met Reborn uit Roosendaal. Na een maand of wat ging Reborn zelf weer van start en alleen drummer Roy Stubbs verhuisde mee naar Roosendaal.

Na versterking met de talentvolle Achmad Albar en drummer Adrie Voorheijen uit de Roosendaalse band Take Five wist de groep vrij snel een stevige reputatie op te bouwen. Zanger Achmad Albar (hij had een Egyptische vader en een Indonesiche moeder) met zijn prachtige afro-kapsel en uitstekend zangtalent had alles in zich om tot popster uit te groeien. Manager Jacq van Loon haalt ook de Tilburgse organist Marcel Lahaye in de band en Jack de Nijs zorgt voor een platencontract met Polydor.

De singles van het klavertje vijf werden in de stijl van The Cats en Bee Gees geproduceerd. Dus na het studiowerk van de band werden strijkers, koperwerk en achtergrondkoortjes in de eindmix toegevoegd. Op de bühne was de band een stuk ruiger dan op hun commercieel geproduceerde singles. Als huisorkest van de JR studio is de band in een later stadium ook zeer actief in het begeleiden van andere artiesten (vooral Nederlandstalige) uit de stal van Jack de Nijs.


Adrie Voorheijen en Jack Verburgt in de studio

1968:
Eugène den Hoed (sologitaar) ex-
The Sparks
Jack Verburgt (basgitaar) ex-
The Sparks
Roy Stubbs (drums) ex-
The Halcons; naar Reborn

1968-1972:
Achmad Albar (zang) ex-
Take Five; in 1972 naar God Bless (Djakarta)
Eugène den Hoed (sologitaar) ex-
The Sparks; in 1971 naar Road
Loetje Lémans (sologitaar) 1971-1972; ex- Road
Jack Verburgt (basgitaar) ex-
The Sparks
Adrie Voorheijen (drums) ex-
Take Five
Marcel Lahaye (orgel) ex- Lotusland (Tilburg)

Singles:
1969 Time Will Show / Girl Where Are You Going
1969 Grey Clouds / Love Really Changed Me

1970 What Kind Of Man / Time Of Troubles

1970 Don't Spoil My Day / Sweeter Better