The InCrowd

Haagse beatgroep, die opvalt vanwege het opvallend 'zwarte' stemgeluid van zanger Wil van der Hurk.Bezetting:  
Jan Jonkman gitaar
Leendert Bouwman basgitaar
Wil van der Hurk zang
You Fook Chong drums

 overige muzikanten  
 Jaap Mossel  drums
 Karel van Ettinger  gitaar
 Shell Schellekens  drums
 Tony Hagen  basgitaar

1965
The InCrowd - niet te verwarren met de Haarlemse naamgenoot waar Ekseption uit zal voorkomen - wordt opgericht door zanger Wil van der Hurk, die bij tijd en wijlen ook als Jerry Lee King en Wil Engelsman door het leven gaat.
Drummer You Fook Chong is afkomstig uit Willy & the Giants.

Incrowd

1966
The InCrowd wordt ontdekt door Polydor, het label waar stadgenoren Golden Earrings inmiddels grote triomfen vieren. Wil van der Hurk ontslaat zijn band. Jan Jonkman en Leendert Bouwman stappen over naar Daddy's Act. You Fook Chong wordt vervangen door Jaap Mossel, maar keert weer terug op het nest. Jaap Mossel duikt later op in The Haigs, de groep van Barry Hay (Golden Earring). De nieuwe namen zijn Kid van Ettinger en Tony Hagen, afkomstig uit The Lords. Het debuut I'll Be Free komt uit en wordt een bescheiden succes.

1967
Er verschijnen nog enkele singles, ditmaal op het Relax-label van Willem Duys. Het succes loopt echter terug.

1968
The InCrowd wordt opgeheven. In 1974 wordt weer een poging gedaan om de groep opnieuw op te richten en worden enkele optredens gedaan. De opnamen voor een nieuwe single (Three Steps To Heaven) lopen echter op niets uit en The InCrowd verdwijnt weer van het toneel, om daar tijdens de Haagse Beatnach in 1980 nog eenmaal te schitteren. Wil van der Hurk verdient dan al jarenlang zijn brood als zanger in Zwitserse en Duitse nachtclubs.