Uit het Smurfkrantje (2e vervolg)


Mededeling

Het is nog geen 1967, maar voor het zover is, willen wij weten welke Nederlandse beatgroepen de leden graag zouden zien optreden. Wij vertrouwen erop dat ons dit even geschreven wordt, zodat er niet te eenzijdig beslist wordt over de op te treden groepen. In elke klub zijn leden met hippe ideeën die meestal net uit de smurf komen. Mochten er onder de smurfers smurfers zijn met zoiets…..ach ons redactieadres staat voorin.


PROGRAMMA

 2 oktober zondagmiddag 2.15-4.45 u.  TEE-SET entree f.3,-
 8 oktober zaterdagavond 7.30-11.45 u.  THE SOFTS entree f.2,50
16 oktober zondagmiddag 2.15-4.45 u.  THE OUTSIDERS entree f.2,50
21 oktober vrijdagavond 7.30-11.45 u.  GROEP 1850 entree f.3,-
30 oktober zondagmiddag 2.15-4.45 u.  FIGHTING CATS entree f.3,-

KONTROVERSIE

Niet zo heel lang geleden maakte een groep jongelui gehuld in versierde dozen reclame voor de nieuwe beatsoos. Met vergunning van de burgemeester op zak sjouwden ze door heel Bussum. Om even op adem te komen hield de groep halt bij een bekend café op de Brediusweg, dat zeer populair is bij de Bussumse jeugd. Een in het zwart gekleed persoon die bij de zaak hoorde zei, als was hij Napoleon zelf, dat er aan ons niet geschonken werd. Kwijlend van voldaanheid stevende de heer naar binnen om deze heldendaad aan zijn collega’s op grootse wijze te vertellen. Met deze stunt maakt dit café zich beslist niet populair vooral daar veel jonge gasten lid van ’t Smurf waren, maar ja,…….dat zullen ze wel niet beseft hebben. Zij beweerden dat wij de naam van hun café naar beneden haalden, denken geboden. Het rijexamenpaleis zal voorlopig nog wel weelderig voorttieren.

UPSIDE-DOWN


THE SOFTS

In 1964 besloot een groep jongens, die bij elkaar in de straat woonden, een groep op te richten. De naam softenons, bekend van een of ander pilletje was vlug gevonden, maar de aanschaf van dure apparatuur gaf meer moeilijkheden, tot een van de jongens een lief mooi meisje versierde, een zeer rijk meisje. In december 1965 veranderden de softenons hun naam in Softs, onder deze naam kwam ook hun eerste plaat uit. De plaatverkoop van “Paarse broek”en “Kassie kijken” behaalde het fantastische aantal van 850, waarvoor ze een zwaar nikkelen plaat kregen. Deze plaat hebben ze nu geel geverft en van het opschrift “Gouden Plaat”voorzien. Binnen niet al te lange tijd zal hun plaat, hartstikke nieuw, “jean Mc GAllygan” verschijnen. Dit nummer is een van de acht eigen komposities waarmee de Softs berucht willen worden.

De Softs staan onder leiding van Jean Seine em Max Granaat, die ook “Dingens” en “Sounds Union”manageren.

De bezetting van de Softs is als volgt:

Tom de Smit sologitaar
Peter Bakker slaggitaar
Klaas Groot  basgitaar
Herman van Boeten  drums
Felix op ’t Einde  zang

Huib Michaelis


Groep 1850

Op 1 januari zag in Den Haag groep 1850 het levenslicht.
Deze groep heeft een eigen fanklub met honderden leden, welke geleid word door Wim Warburg. De fans krijgen regelmatig een blaadje in de bus, The Space genaamd, waarin zeer vreemde teksten staan. Manager Hugo Gordijn zorgt ervoor dat de groep keiharde beat [produceert, die niet onopgemerkt kan blijven: ook niet in Bussum. De 4 knapen van 1850 zijn:

Daan van bergen  solo
Beer Klaase  drums
Rob de Rijke  bas
Peter Sjardin  zang

THE OUTSIDERS

16 oktober treed er in ’t Smurf een zekere beatband op, waar geen woorden voor te vinden zijn. Verdere beschrijving van deze muzikanten lap ik aan mijn laars.

Dank U


INTERVIEUW

Hallo daar, mag ik je wat vragen?
Hey, wat mot je
Heb je al gehoord van “’t Smurf”
Et wat? ? ?
’t Smurf
Man lac me nie lache, wa’s dat?
Dat is de nieuwe beatklub in Bussum.
Ach ja natuurlijk, nou weet ik et, ze liepe zaterdag in die dozen, je weet wel die sendwitsj dinges.
Juist ja, heb je je ook al opgegeven als lid?
Ja wat dacht je dan, ben der woensdagavond meteen hingegaon, op de plof hoor. En ze zeggen dat de Outsiders komen, da’s jofel joh. Ik weet alleen niet hoe ze dat betale, maar ik kom der mooi met me meissie.
Okay. Nou dan zie ik jullie nog wel in de Engh. Gegroet!
Ja de groeten.

Eendagsvlieg

Als de zon kwam jij op
Stralend lachend, en jij gaf mij vreugde
Duister als de nacht ging jij onder
En geen woord zelfs dat ik niet deugde

bart winter